7/29/2019

5. Πώς μπορεί να εδραιώσει κανείς μια κανονική σχέση με τον Θεό;

Σχετικά λόγια του Θεού:

Οι άνθρωποι πιστεύουν στον Θεό, αγαπούν τον Θεό και ικανοποιούν τον Θεό αγγίζοντας το Πνεύμα του Θεού με την καρδιά τους, επιτυγχάνοντας έτσι την ικανοποίησή Του. Όταν ακούν τα λόγια του Θεού με την καρδιά τους, τότε συγκινούνται από το Πνεύμα του Θεού. Εάν επιθυμείς να πετύχεις μια σωστή πνευματική ζωή και να δημιουργήσεις μια σωστή σχέση με τον Θεό, πρέπει πρώτα να δώσεις την καρδιά σου σε Αυτόν και να την γαληνέψεις ενώπιόν Του. Μόνο αφού έχεις εμποτίσει όλη την καρδιά σου με τον Θεό, μπορείς να αναπτύξεις σταδιακά μια σωστή πνευματική ζωή. Εάν οι άνθρωποι, ενόσω πιστεύουν στον Θεό, δεν Του δίνουν την καρδιά τους, αν η καρδιά τους δεν είναι μέσα Του και δεν αντιμετωπίζουν το βάρος Του ως δικό τους, τότε το μόνο που κάνουν είναι να εξαπατούν τον Θεό και μόνον έτσι συμπεριφέρονται οι θρησκευόμενοι άνθρωποι - αυτό δεν μπορεί να λάβει τον έπαινο του Θεού.

από «Η δημιουργία μιας σωστής σχέσης με τον Θεό είναι πολύ σημαντική» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Τα λόγια του Αγίου Πνεύματος σήμερα αποτελούν τη δυναμική του έργου του Αγίου Πνεύματος, ενώ η συνεχής διαφώτιση του ανθρώπου από το Άγιο Πνεύμα κατά την περίοδο αυτή είναι η τάση του έργου του Αγίου Πνεύματος. Και ποια είναι η τάση στο έργο του Αγίου Πνεύματος σήμερα; Είναι η καθοδήγηση των ανθρώπων στο έργο του Θεού σήμερα, και σε μια κανονική πνευματική ζωή. […] Πρώτον, πρέπει να εμποτίσεις την καρδιά σου με τα λόγια του Θεού. Δεν πρέπει να ακολουθείς τα λόγια του Θεού από το παρελθόν, και δεν πρέπει να τα μελετάς ούτε να τα συγκρίνεις με τα λόγια του σήμερα. Αντίθετα, πρέπει να εμποτίσεις ολοκληρωτικά την καρδιά σου με τα παρόντα λόγια του Θεού. Εάν υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα επιθυμούν να διαβάζουν τα λόγια του Θεού, πνευματικά βιβλία ή άλλες εκθέσεις κηρυγμάτων από το παρελθόν, που δεν ακολουθούν τα λόγια του Αγίου Πνεύματος σήμερα, τότε είναι οι πλέον ανόητοι από τους ανθρώπους· ο Θεός απεχθάνεται τέτοιους ανθρώπους. Αν είσαι πρόθυμος να δεχτείς το φως του Αγίου Πνεύματος σήμερα, τότε εμπότισε ολοκληρωτικά την καρδιά σου με τις ομιλίες του Θεού σήμερα. Τούτο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιτύχεις.

από «Γνώρισε το νεότερο έργο του Θεού και ακολούθησε τα βήματα του Θεού» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Μόνο με το να φτάσει να γνωρίσει κανείς τον Θεό και να Τον ικανοποιήσει τρώγοντας και πίνοντας τον λόγο Του μπορεί να καθιερώσει σταδιακά μια σωστή σχέση μαζί Του. Τρώγοντας και πίνοντας τον λόγο Του και κάνοντάς τον πράξη είναι η καλύτερη συνεργασία με τον Θεό, και είναι η πράξη που γίνεται ο καλύτερος μάρτυρας ως ένας από τους ανθρώπους Του. […] Για να πετύχεις μια σωστή πνευματική ζωή, πρώτα να φας και να πιεις τον λόγο του Θεού και να τον κάνεις πράξη. Και με αυτήν τη βάση δημιουργείς μια σωστή σχέση μεταξύ ανθρώπου και Θεού.

από «Εκείνοι, η διάθεση των οποίων έχει αλλάξει, είναι εκείνοι που έχουν εισέλθει στην πραγματικότητα του λόγου του Θεού» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Όταν πιστεύεις στον Θεό, πρέπει τουλάχιστον να είναι ξεκάθαρο ότι έχεις μια κανονική σχέση με τον Θεό. Εάν δεν έχεις μια κανονική σχέση με τον Θεό, τότε έχει χαθεί το νόημα της πίστης στον Θεό. Για να υπάρχει μια κανονική σχέση με τον Θεό, πρέπει να ηρεμεί η καρδιά ενώπιον του Θεού. Μια κανονική σχέση με τον Θεό σημαίνει να μπορεί ο άνθρωπος να μην αμφιβάλλει ούτε να απορρίπτει το έργο του Θεού και να υποτάσσεται σε αυτό και επιπλέον σημαίνει να έχει σωστές προθέσεις ενώπιον του Θεού, να μην σκέφτεται τον εαυτό του, να έχει πάντα ως προτεραιότητα τα συμφέροντα της οικογένειας του Θεού, οτιδήποτε και αν κάνει, να δέχεται να τον παρατηρεί ο Θεός, και να πειθαρχεί στους κανόνες του Θεού. Η καρδιά σου μπορεί και ηρεμεί όταν είσαι με τον Θεό, όποτε πας να κάνεις κάτι. Ακόμα και αν δεν αντιλαμβάνεσαι το θέλημα του Θεού, πρέπει να εκπληρώνεις τα καθήκοντά σου και τις υποχρεώσεις σου όσο καλύτερα μπορείς. Δεν είναι πολύ αργά για να περιμένεις το θέλημα του Θεού να αποκαλυφθεί και να το κάνεις πράξη. Όταν η σχέση σου με τον Θεό γίνει κανονική, τότε θα γίνει κανονική και η σχέση σου με τους ανθρώπους. Όλα λειτουργούν με βάση τον λόγο του Θεού. Όταν τρως και πίνεις τον λόγο του Θεού, να πράττεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Θεού, να διορθώνεις τις απόψεις σου και μην κάνεις πράγματα που αντιτίθενται στον Θεό ή ενοχλούν την εκκλησία. Μην κάνεις πράγματα που δεν ωφελούν τις ζωές των αδελφών, μη λες πράγματα που δεν βοηθούν τους άλλους, μην κάνεις επαίσχυντα πράγματα. Να είσαι δίκαιος και έντιμος ό,τι και αν κάνεις και κάνε τα όλα ευπαρουσίαστα ενώπιον του Θεού. Παρότι κάποιες φορές η σάρκα είναι αδύναμη, είσαι πάντα ικανός να δίνεις προτεραιότητα στην ωφέλεια της οικογένειας του Θεού, να μην εποφθαλμιάς το προσωπικό σου όφελος, και να πράττεις δίκαια. Εάν μπορείς να πράττεις κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε η σχέση σου με τον Θεό θα είναι κανονική.

Οτιδήποτε και αν κάνεις, πρέπει πάντα να εξετάζεις αν τα κίνητρά σου είναι σωστά. Εάν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Θεού, τότε η σχέση σου με τον Θεό είναι κανονική. Αυτό συνιστά το ελάχιστο κριτήριο. Εάν, εξετάζοντας τα κίνητρά σου, δεις εκείνα που δεν είναι σωστά και κατορθώσεις να τα αγνοήσεις και να πράξεις σύμφωνα με τον λόγο του Θεού, τότε θα είσαι σωστός ενώπιον του Θεού, πράγμα που θα δείξει ότι η σχέση σου με τον Θεό είναι κανονική, και πως ό,τι κάνεις είναι για τον Θεό και όχι για τον εαυτό σου. Όποτε κάνεις ή λες κάτι, πρέπει να διορθώνεις την καρδιά σου, να είσαι δίκαιος, να μην παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου ή να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με τη δική σου θέληση. Αυτές είναι οι αρχές με τις όποιες πορεύονται οι πιστοί στον Θεό. Τα κίνητρα και το ανάστημα ενός ανθρώπου μπορεί να φανούν μέσα από μικρά πράγματα, και, συνεπώς, για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ακολουθήσουν το μονοπάτι του Θεού που θα τους οδηγήσει στην τελείωση, θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τα κίνητρά τους και τη σχέση τους με τον Θεό. Μόνο όταν η σχέση σου με τον Θεό είναι κανονική θα μπορέσεις να οδηγηθείς στην τελείωση από τον Θεό, και μόνο τότε με την αντιμετώπιση, το κλάδεμα, την πειθαρχία και το ραφινάρισμα από τον Θεό είναι δυνατόν να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να έχουν τον Θεό στη καρδιά τους, να μην επιδιώκουν προσωπικά οφέλη, να μην αποσκοπούν στο προσωπικό τους μέλλον, (αναφερόμενοι στις σκέψεις της σάρκας), αλλά, αντίθετα, να επωμιστούν το βάρος να εισέλθουν στη ζωή, να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιδιώκουν την αλήθεια, και να υποταχτούν στο έργο του Θεού. Έτσι, οι στόχοι σου θα είναι σωστοί και η σχέση σου με τον Θεό θα είναι κανονική.

από «Πώς είναι η σχέση σου με τον Θεό;» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Αποσπάσματα από κήρυγμα και συναναστροφή ως σημείο αναφοράς:

Όταν δημιουργούμε μια σωστή σχέση με τον Θεό, από πού πρέπει να ξεκινάμε; Το πιο σημαντικό είναι να μιλάει κανείς από καρδιάς, όταν προσεύχεται στον Θεό. Για παράδειγμα, λέτε στην προσευχή: «Θεέ μου, βλέπω ότι πολλοί από τους αδελφούς και τις αδελφές μου είναι σε θέση να αφιερώσουν ολόκληρο τον εαυτό τους για να τον δαπανήσουν για Σένα, αλλά το ανάστημά μου είναι υπερβολικά μικρό. Λαμβάνω υπόψη τον βιοπορισμό και το μέλλον μου, καθώς και αν θα μπορέσω να αντέξω σωματικά δεινά. Δεν μπορώ να τα αφήσω πίσω μου αυτά. Πραγματικά Σου χρωστάω. Πώς θα μπορούσαν να έχουν τέτοιο ανάστημα; Το οικογενειακό μας υπόβαθρο είναι το ίδιο, αλλά είναι σε θέση να δαπανούν τον εαυτό τους για Σένα διαρκώς. Γιατί εγώ δεν μπορώ; Στερούμαι τόσο μεγάλο μέρος της αλήθειας. Πάντα έχω σαρκικές ανησυχίες. Η πίστη μου είναι τόσο ευτελής. Θεέ μου, διαφώτισε και φώτισέ με, για να μου δώσεις τη δυνατότητα να έχω πραγματική πίστη σε Σένα και να δαπανήσω τον εαυτό μου για Σένα λίαν συντόμως». Έτσι μιλάει κανείς από καρδιάς. Αν έχετε αυτού του είδους την εγκάρδια επικοινωνία με τον Θεό κάθε μέρα, θα δει ότι είστε ειλικρινείς, ότι δεν προσποιείστε μαζί Του, δεν Τον καλοπιάνετε ούτε είστε απλώς μόνο λόγια πέναντί Του. Τότε το Άγιο Πνεύμα θα κάνει το έργο Του. Αυτή είναι η αρχή της δημιουργίας μιας σωστής σχέσης με τον Θεό. Είμαστε δημιουργημένα όντα και Αυτός είναι ο Δημιουργός. Τι πρέπει εμείς τα δημιουργημένα όντα να κατέχουμε στην παρουσία του Δημιουργού μας; Αληθινή υπακοή, αποδοχή, πίστη και λατρεία. Πρέπει να δώσουμε πλήρως την καρδιά μας στον Θεό. Πρέπει να Του επιτρέψουμε να ηγηθεί, να κυβερνήσει και να σχεδιάσει. Με την προσευχή και την αναζήτηση κατ’ αυτόν τον τρόπο, η σχέση μας με τον Θεό θα γίνει σωστή.

από «Κηρύγματα και συναναστροφή σχετικά με τον λόγο του Θεού “Η δημιουργία μιας σωστής σχέσης με τον Θεό είναι πολύ σημαντική” (Α')» στο βιβλίο «Κηρύγματα και Συναναστροφή για την Είσοδο στη Ζωή, Τόμος ΙΔ'»

Υπάρχουν αρκετές αρχές για τη δημιουργία μιας σωστής σχέσης με τον Θεό. Η πρώτη είναι ότι πρέπει να πιστεύετε στην παντοδυναμία και τη σοφία Του και πρέπει να πιστεύετε ότι όλα τα λόγια του Θεού θα εκπληρωθούν. Αυτό είναι η βάση. Αν δεν πιστεύετε ότι τα λόγια του Θεού σίγουρα θα εκπληρωθούν ούτε πιστεύετε στην παντοδυναμία του Θεού, τότε στερείστε πραγματικής πίστης. Δεύτερον, πρέπει να δώσετε την καρδιά σας στον Θεό και να επιτρέψετε στον Θεό να αποφασίζει επί των πάντων. Τρίτον, πρέπει να αποδεχτείτε την εξέταση του Θεού, και αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Εάν δεν δεχτείτε την εξέταση του Θεού όσον αφορά τις προσευχές και τη συναναστροφή σας, τις πράξεις σας και τα λόγια σας, πώς θα μπορούσατε να έχετε αληθινή συναναστροφή με τον Θεό; Θα μπορούσατε να Του πείτε τι έχετε στην καρδιά σας; Όταν μιλάτε, προσεύχεστε μόνο για τον εαυτό σας. Αυτό φέρει κακές προθέσεις και είναι γεμάτο με κενά λόγια, κομπορρημοσύνη και ψέματα. Εάν δεν δεχτείτε την εξέταση του Θεού, πώς θα μπορούσατε να αναγνωρίσετε αυτά τα πράγματα; Μόλις αποδεχτείτε όντως την εξέταση του Θεού, όταν πείτε κάτι λάθος, εκφράσετε κενά λόγια ή κάνετε πρόχειρους όρκους, αμέσως θα συνειδητοποιήστε: «Δεν προσπαθώ άραγε να εξαπατήσω τον Θεό; Γιατί νιώθω σαν να ψεύδομαι στον Θεό;» Έτσι δέχεται κανείς την εξέταση του Θεού και γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό. Τέταρτον, πρέπει να μάθετε να αναζητάτε την αλήθεια στα πάντα. Μη βασίζεστε στη φιλοσοφία του Σατανά. Μη βασίζετε τον τρόπο που λειτουργείτε στο αν θα επωφεληθείτε ή όχι. Πρέπει να αναζητείτε την αλήθεια και να ενεργείτε σύμφωνα με την αλήθεια. Ανεξάρτητα από οποιοδήποτε προσωπικό κέρδος ή απώλεια, πρέπει να κάνετε πράξη την αλήθεια και να εκφράζετε την αλήθεια, καθώς και να είστε έντιμοι άνθρωποι. Ο πόνος μιας απώλειας είναι ένα είδος ευλογίας. Θα είστε πιο ευλογημένοι από τον Θεό όταν υποστείτε μια απώλεια. Ο Αβραάμ υπέστη πολλές απώλειες και ανέκαθεν έκανε συμβιβασμούς στις αλληλεπιδράσεις του με τους άλλους. Ακόμη και οι υπηρέτες του παραπονέθηκαν: «Γιατί είσαι τόσο αδύναμος; Ας τους πολεμήσουμε!» Τι είχε στον νου του τότε ο Αβραάμ; «Δεν θα τους πολεμήσουμε. Τα πάντα βρίσκονται στα χέρια του Θεού και δεν πειράζει αν υποστώ μια μικρή απώλεια». Ως εκ τούτου, ο Θεός ευλόγησε ακόμα περισσότερο τον Αβραάμ. Εάν κινδυνεύετε να χάσετε τα προσωπικά σας κέρδη επειδή κάνετε πράξη την αλήθεια και δεν κατηγορείτε τον Θεό, τότε ο Θεός θα σας ευλογήσει. Πέμπτον, πρέπει να μάθετε να υποτάσσεστε στην αλήθεια στα πάντα. Κι αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Ανεξάρτητα από το ποιος λέει κάτι σύμφωνα με την αλήθεια, ανεξάρτητα από το αν έχει καλή σχέση μαζί μας ή όχι, και ανεξάρτητα από το πώς αισθανόμαστε γι’ αυτόν, εφόσον αυτό που λέει είναι σύμφωνο με την αλήθεια, εμείς θα πρέπει να υπακούμε και να το αποδεχόμαστε. Τι δείχνει αυτό; Ότι έχει κανείς ευλάβεια για τον Θεό στην καρδιά του. Αν κάποιος μπορεί να υπακούσει ακόμη και ένα τρίχρονο παιδί, του οποίου τα λόγια συμφωνούν με την αλήθεια, το άτομο αυτό εξακολουθεί να κατέχει κάποια αλαζονεία; Εξακολουθεί να είναι αλαζόνας; Η διάθεσή του έχει μεταμορφωθεί. […] Έκτον, να είστε πιστοί στον Θεό κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων σας. Δεν μπορείτε ποτέ να ξεχνάτε να εκπληρώσετε το καθήκον σας ως δημιουργημένα όντα —αν το κάνετε αυτό, δεν θα μπορέσετε ποτέ να ικανοποιήσετε τον Θεό. Όποιος δεν εκπληρώνει τα καθήκοντά του είναι σκουπίδι και ανήκει στον Σατανά. Εάν μπορείς να εκπληρώσεις τα καθήκοντά σου ενώπιον του Θεού, τότε ανήκεις στον λαό του Θεού —αυτό αποτελεί την ένδειξη. Εάν εκπληρώνεις τα καθήκοντά σου καλά, είσαι πλάσμα που πληροί τα κριτήρια. Αν δεν εκπληρώνεις τα καθήκοντά σου, τότε δεν πληροίς τα κριτήρια και δεν θα αποκτήσεις την αποδοχή του Θεού. Επομένως, αν μπορείς να είσαι πιστός στον Θεό κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων σου και, στη συνέχεια, έρθεις σε επαφή με τον Θεό, θα μπορούσε να μη σε ευλογεί; Θα μπορούσε να μην είναι μαζί σου; Έβδομον, στάσου στο πλευρό του Θεού στα πάντα. Να είσαι ομόψυχος και ομόφρονας με τον Θεό. Εάν οι γονείς σου λένε κάτι που δεν είναι σύμφωνο με την αλήθεια, που αντιτάσσεται και επαναστατεί εναντίον του Θεού, τότε θα πρέπει να είσαι σε θέση να σταθείς στο πλευρό του Θεού και να διαφωνήσεις μαζί τους, να τους αποκηρύξεις και να αρνηθείς να δεχθείς αυτά που λένε. Έτσι δεν γίνεται κανείς μάρτυρας; Μπορεί έτσι να ντροπιαστεί ο Σατανάς; (Ναι, μπορεί.) […] Εάν οι άνθρωποι μπορούν να τηρήσουν αυτές τις επτά αρχές, μπορούν να αποκτήσουν την αποδοχή του Θεού και τότε η σχέση τους με τον Θεό θα γίνει απολύτως σωστή. Αυτές οι επτά αρχές είναι τόσο ζωτικής σημασίας!

από «Κηρύγματα και συναναστροφή σχετικά με τον λόγο του Θεού “Η δημιουργία μιας σωστής σχέσης με τον Θεό είναι πολύ σημαντική” (Δ')» στο βιβλίο «Κηρύγματα και Συναναστροφή για την Είσοδο στη Ζωή, Τόμος ΙΔ'»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλήθεια για εμάς;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού» (Ιωάν. 14:6). ...