2/01/2020

Πώς να γίνει η πνευματική μας άσκηση αποτελεσματική;


Πώς να γίνει η πνευματική μας άσκηση αποτελεσματική;


1. Να γαληνέψετε την καρδιά σας ενώπιον του Θεού κατά τη διάρκεια της πνευματικής άσκησης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πίστη στον Θεό πρέπει να έχει μια φυσιολογική πνευματική ζωή. Αυτή είναι η βάση της φυσιολογικής μας σχέσης με τον Θεό και μια βασική πράξη για την πνευματική μας ζωή. Οπότε πώς να γίνει η πνευματική μας άσκηση αποτελεσματική;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι» (Ιωάν. 4:24).

Ο Θεός λέει: «Δηλαδή, καθένας από εσάς πρέπει να βρει χρόνο μακριά από κάθε άνθρωπο, ζήτημα και αντικείμενο για την προσωπική σας, πνευματική λατρεία, όπου θα μπορείτε να φέρετε γαλήνη στην καρδιά σας και να ηρεμήσετε μπροστά στον Θεό. Θα πρέπει να έχετε τις δικές σας, προσωπικές λατρευτικές σημειώσεις όπου θα μπορείτε να καταγράφετε τη γνώση σας για τα λόγια του Θεού και πώς το πνεύμα σάς άγγιξε, ανεξάρτητα από το αν όσα γράφετε είναι βαθυστόχαστα ή επιφανειακά. Ησυχάστε την καρδιά σας μπροστά στον Θεό εκ προθέσεως. Αν μπορείς να αφιερώσεις μία ή δύο ώρες σε αληθινή πνευματική ζωή κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε η ζωή σου εκείνη την ημέρα θα είναι γεμάτη και η καρδιά σου φωτεινή και καθαρή. Αν ζεις αυτού του είδους την πνευματική ζωή σε καθημερινή βάση, τότε θα μπορείς να δίνεις την καρδιά σου στον Θεό όλο και περισσότερο, το πνεύμα σου θα γίνεται ολοένα και πιο δυνατό, η κατάστασή σου θα γίνεται ολοένα και καλύτερη, εσύ θα γίνεις περισσότερο ικανός να περπατάς στο μονοπάτι που οδηγεί το Άγιο Πνεύμα και ο Θεός θα σου δώσει όλο και περισσότερες ευλογίες».

Από τον λόγο του Θεού, βλέπουμε ότι αν θέλουμε να επιτύχουμε καλά αποτελέσματα στην πνευματική άσκηση και να κερδίσουμε το έργο του Αγίου Πνεύματος, θα πρέπει να περάσουμε μία ή δύο ώρες την ημέρα να βάζουμε στην άκρη την οικογένεια ή θέματα εργασίας με πρόθεση, να ησυχούμε την καρδιά μας ενώπιον του Θεού και να προσευχόμαστε για να μας οδηγήσει να καταλάβουμε τα λόγια Του σε ένα ήσυχο μέρος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να ρίξουμε ολόκληρες τις καρδιές μας στα λόγια του Θεού. Όταν ο Θεός βλέπει την καρδιά μας να αναζητήσει την αλήθεια, θα μας διαφωτίσει και θα μας καθοδηγήσει. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα μπορέσουμε να έχουμε κάποια κατανόηση του θελήματος του Θεού, θα γνωρίσουμε επίσης τις δικές μας ελλείψεις. Επιπλέον, πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά τα λατρευτικά μας σημειώματα, καταγράφοντας ανά πάσα στιγμή τον τρόπο με τον οποίο τα πνεύματά μας έχουν φωτιστεί, ώστε να μπορούμε να διαβάσουμε και να αναλογιστούμε τις σημειώσεις ανά πάσα στιγμή. Να γαληνέψουμε την καρδιά μας ενώπιον του Θεού όπως αυτή καθημερινά, θα είμαστε πνευματικά έντονοι και θα μπορούμε να αναζητήσουμε τον Θεό περισσότερο όταν συναντάμε πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνουμε όλο και πιο κοντά στον Θεό και η ζωή μας θα αναπτυχθεί γρήγορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλήθεια για εμάς;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού» (Ιωάν. 14:6). ...