2/05/2020

Το 99% των ανθρώπων δεν γνωρίζουν την πραγματική έννοια της αρπαγής!

Το 99% των ανθρώπων δεν γνωρίζουν την πραγματική έννοια της αρπαγής!

Το 99% των ανθρώπων δεν γνωρίζουν την πραγματική έννοια της αρπαγής!

Κάθε ευσεβής πιστός δίνει μεγάλη προσοχή στο αν μπορούν να αρπαχθούν όταν ο Κύριος επιστρέψει τις έσχατες ημέρες και όλοι θέλουν να αρπαχθούν. Εντούτοις, σε τι ακριβώς αναφέρεται η αρπαγή; Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτή την πτυχή της αλήθειας, ας διαβάσουμε αρκετούς στίχους από τη Βίβλο.

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς· αγιασθήτω το όνομά σου· ελθέτω η βασιλεία σου· γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ, και επί της γής [...]» (Ματθ. 6:9-10). Το Βιβλίο της Αποκάλυψης προφήτευσε: «Και ήκουσα φωνήν μεγάλην εκ του ουρανού, λέγουσαν· Ιδού, η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων, και θέλει σκηνώσει μετ' αυτών, και αυτοί θέλουσιν είσθαι λαοί αυτού, και αυτός ο Θεός θέλει είσθαι μετ' αυτών Θεός αυτών [...]» (Αποκ. 21:3). «Και ο έβδομος άγγελος εσάλπισε και έγειναν φωναί μεγάλαι εν τω ουρανώ, λέγουσαι· Αι βασιλείαι του κόσμου έγειναν του Κυρίου ημών και του Χριστού αυτού, και θέλει βασιλεύσει εις τους αιώνας των αιώνων» (Αποκ. 11:15). Αυτές οι προφητείες αναφέρουν ότι «η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων, και θέλει σκηνώσει μετ' αυτών» και «Αι βασιλείαι του κόσμου έγειναν του Κυρίου ημών και του Χριστού αυτού». Από αυτές τις προφητείες μπορούμε να δούμε ότι η βασιλεία του Θεού θα κατέβει στη γη και το θέλημα του Θεού θα πραγματοποιείται στη γη. Έτσι η βασιλεία του Θεού πρέπει να οικοδομηθεί στη γη. Τότε, είναι η επιθυμία μας του να αρπαχτούμε στη βασιλεία των ουρανών μετά το θάνατο μας συμβατή με το θέλημα του Κυρίου; Τι ακριβώς σημαίνει «να αρπαγούμε»;

Ο Παντοδύναμος Θεός λέει: «“Θα αρπαγούν” δεν σημαίνει ότι θα ανυψωθούν από χαμηλά στα ψηλά, όπως φαντάζονται οι άνθρωποι. Αυτό συνιστά μέγα σφάλμα. Η αρπαγή αναφέρεται στον προκαθορισμό και την επιλογή Μου. Απευθύνεται σε όλους αυτούς που έχω προκαθορίσει και επιλέξει. Εκείνοι που έχουν κερδίσει την ιδιότητα του πρωτότοκου υιού, την ιδιότητα των υιών ή των ανθρώπων, είναι όλοι εκείνοι που έχουν αρπαγεί. Αυτό είναι εντελώς ασύμβατο με τις ανθρώπινες αντιλήψεις. Όσοι συμμετέχουν στον οίκο Μου στο μέλλον είναι όλοι τους άνθρωποι που έχουν αρπαγεί ενώπιόν Μου. Αυτό ισχύει απόλυτα, είναι απαράλλαχτο και δεν μπορεί να διαψευσθεί από κανέναν. Αυτή είναι η αντεπίθεση κατά του Σατανά. Όποιοι έχουν προκαθοριστεί από Μένα, θα αρπαγούν ενώπιόν Μου». από «Κεφάλαιο 104» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»

Από τα λόγια του Θεού, μπορούμε να δούμε ότι η αρπαγή δεν σημαίνει ότι θα ανυψωθούν από χαμηλά στα ψηλά, όπως φαντάζονται οι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι κανείς πηγαίνει από τη γη στον ουρανό. Η αληθινή αρπαγή αναφέρεται να ακολουθήσουμε τα βήματα του Θεού και να υποδεχτούμε το νέο έργο του Θεού. Όπως και οι ιερείς, οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι που υπηρετούσαν τον Ιεχωβά Θεό στο ναό της Εποχής του Νόμου, γνώριζαν ολόκληρη τη Βίβλο και υπηρετούσαν τον Θεό στον ναό διακαώς. Ωστόσο, όταν ο Θεός ενσαρκώθηκε ως ο Κύριος Ιησούς για να εργαστεί, αρνήθηκαν να διερευνήσουν και να λάβουν το έργο του Κυρίου Ιησού, και Τον απέρριψαν και καταδίκασαν. Έτσι, αυτοί οι άνθρωποι έχασαν την ευκαιρία να αρπαχθούν, και εγκαταλείφθηκαν, εξαλείφθηκαν, και τιμωρήθηκαν από τον Κύριο. Αντίστροφα, όσοι ακολούθησαν τον Κύριο Ιησού αρπάχτηκαν και έλαβαν τη σωτηρία και τη χάρη του Κυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλήθεια για εμάς;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού» (Ιωάν. 14:6). ...