3/09/2020

Ποιο είναι το κλειδί για την γνώση του ενσαρκωμένου Θεού;


Ποιο είναι το κλειδί για την γνώση του ενσαρκωμένου Θεού;


«Εν αρχή ήτο ο Λόγος, και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ, και Θεός ήτο ο Λόγος» (Ιωάν. 1:1). «Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας» (Ιωάν. 1:14).  «Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή[...]» (Ιωάν. 14:6). «Εγώ και ο Πατήρ εν είμεθα» (Ιωάν. 10:30).

Ο λόγος του Παντοδύναμου Θεού λέει: «Δεν είναι δύσκολο να το μελετήσει κανείς αυτό, αλλά θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε την εξής αλήθεια: Αυτός που είναι η ενσάρκωση του Θεού θα κατέχει την ουσία του Θεού, κι αυτός που είναι η ενσάρκωση του Θεού θα κατέχει την έκφραση του Θεού. Εφόσον ο Θεός ενσαρκώνεται, φέρει το έργο που πρέπει να επιτελέσει. Εφόσον ο Θεός ενσαρκώνεται, θα εκφράζει αυτό που είναι και θα έχει την ικανότητα να μεταδώσει την αλήθεια στον άνθρωπο, να του εμφυσήσει τη ζωή και να του δείξει την οδό. Η σάρκα που δεν περιέχει την ουσία του Θεού είναι σίγουρο ότι δεν είναι η ενσάρκωση του Θεού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού. Για να διερευνήσει ο άνθρωπος αν πρόκειται για την ενσάρκωση του Θεού, πρέπει να το προσδιορίσει από τη διάθεση που Αυτός εκφράζει και τον λόγο που Αυτός εκφέρει. Δηλαδή, πρέπει να κριθεί από την ουσία του Θεού κατά πόσο είναι ή όχι η ενσάρκωσή Του και κατά πόσο είναι ή όχι ο αληθινός δρόμος. Και συνεπώς, προκειμένου να προσδιοριστεί[α] αν πρόκειται για την ενσάρκωση του Θεού, το σημαντικότερο είναι να δίνουμε προσοχή στην ουσία Του (στο έργο Του, τον λόγο Του, τη διάθεσή Του και πολλά άλλα), παρά στην εξωτερική εμφάνιση. Αν ο άνθρωπος κοιτάζει μόνο την εξωτερική εμφάνισή Του και παραβλέπει την ουσία Του, τότε αυτό καταδεικνύει την άγνοια και την αφέλεια του ανθρώπου» (από «Πρόλογος» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»). «Ο ενσαρκωμένος Θεός ονομάζεται Χριστός και ο Χριστός είναι η σάρκα ντυμένη με το Πνεύμα του Θεού. Η σάρκα αυτή διαφέρει από κάθε άνθρωπο που είναι από σάρκα. Η διαφορά αυτή οφείλεται στο ότι ο Χριστός δεν είναι από σάρκα και αίμα, αντιθέτως είναι η ενσάρκωση του Πνεύματος. Διαθέτει και κανονική ανθρώπινη φύση, αλλά και ολοκληρωμένη θεϊκή φύση. Κανένας άνθρωπος δεν έχει τη θεϊκή Του φύση. Η κανονική ανθρώπινη φύση Του υποστηρίζει όλες τις κανονικές δραστηριότητές Του στη σάρκα, ενώ η θεϊκή Του φύση εκτελεί το έργο του Θεού του ίδιου» (από «Η υπόσταση του Χριστού είναι η υποταγή στο θέλημα του Επουράνιου Πατέρα» στο βιβλίο «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»).

Με τη σκέψη των λόγων του Θεού μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το κλειδί της γνώσης του «Ενσαρκωμένου» Θεού είναι εάν αυτή η φαινομενική συνηθισμένη σάρκα μπορεί να εκφράσει την αλήθεια, αν έχει θεϊκή ουσία και αν μπορεί να κάνει το έργο του Θεού του ίδιου.Όπως ο Κύριος Ιησούς πήγαινε παντού για να κηρύξει. Εξέφρασε την αλήθεια για να χορηγήσει ζωή και να ποιμάνει τους ανθρώπους σε οποιονδήποτε χρόνο και τόπο, επιτρέποντας έτσι στον άνθρωπο να δει ότι τα λόγια και το έργο Του ήταν αυτά του πρακτικού Θεού. Τα λόγια και το έργο του Κυρίου Ιησού φανερώνουν τη διάθεση της ζωής του Θεού και όλων όσων είναι και έχει. Κανείς πλασμένος άνθρωπος δεν κατέχεται από αυτό ή μπορεί να το πετύχει. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Κύριος Ιησούς είναι ο ενσαρκωμένος Θεός. Παρόλο που έχει κανονική ανθρώπινη φύση, η ουσία Του είναι Θεϊκή. Οπότε μπορεί να εκφράσει την αλήθεια και τη φωνή του Θεού. Μπορεί να εργαστεί ως Θεός και να κάνει το έργο Του. Έτσι αν μπορούσαμε να δούμε μόνο την ανθρώπινη φύση του Χριστού θα μπορούσαμε να Του φερθούμε όπως σε συνηθισμένο άνθρωπο. Ακριβώς όπως οι Φαρισαίοι και οι Εβραίοι τότε σταύρωσαν τον συνησιμένο κανονικό Κύριο Ιησού και διέπραξαν ένα ειδεχθές έγκλημα.

Αν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα όσα λέει είναι η αλήθεια, όσα εκδηλώνει είναι η διάθεση και όσα ο Θεός έχει και είναι. Και μπορούμε να δούμε ότι ο ενσαρκωμένος Χριστός είναι ο ίδιος ο Θεός και αυτό είναι τόσο καλό για μας να γνωρίζουμε τον ενσαρκωμένο Θεό. Κοιτάζοντας πίσω, ο Πέτρος, ο Ιωάννης, ο Ματθαίος, ο Ναθαναήλ και άλλοι ακολούθησαν τον Κύριο Ιησού Χριστό επειδή αναγνωρίσαν από τα λόγια και το έργο του Κυρίου Ιησού ότι ήταν ο ερχόμενος Μεσσίας, και δέχτηκαν τη σωτηρία του Κυρίου. Δεν πρέπει να μάθουμε τη προτέρημα τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλήθεια για εμάς;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού» (Ιωάν. 14:6). ...