4/08/2020

Η προφητεία για την επιστροφή του Κυρίου τις έσχατες ημέρες εκπληρώνεται, γιατί δεν έχουμε ακόμα συναντήσει τον Κύριο;

Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού | Λουκ.12:40

Η προφητεία για την επιστροφή του Κυρίου τις έσχατες ημέρες εκπληρώνεται, γιατί δεν έχουμε ακόμα συναντήσει τον Κύριο;


Ο Κύριος Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε κάποτε: «Iδού, έρχομαι ταχέως» (Αποκάλυψη 22:12). Για το λόγο αυτό, όλοι όσοι πιστεύουν στον Κύριο ανυπομονούν την επιστροφή του Κυρίου Ιησού Χριστού. Αλλά σήμερα οι καταστροφές εμφανίδονται σε όλο τον κόσμο και οι προφητείες που καταγράφονται στη Βίβλο για την έλευση του Κυρίου Ιησού Χριστού εκπληρώνονται ένα προς ένα. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα έπρεπε να επέστρεψε, αλλά γιατί δεν συναντήσαμε ακόμα τον Κύριο Ιησού Χριστό; Έχουμε παραβλέψει τίποτα καλωσορίζοντας τον Κύριο;

Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται να καλωσορίσουμε τον Κύριο, πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη Βίβλο λέγοντας: «Ιδού, έρχεται στα σύννεφα!» (Αποκάλυψη 1:7) Πιστεύουν ότι όταν έρθει ο Κύριος, θα έπρεπε να έρθει με τα σύννεφα. Αλλά αν εξετάσουμε προσεκτικά τη Βίβλο, θα διαπιστώσουμε ότι η προφητεία για την επιστροφή του Κυρίου Ιησού Χριστού τις έσχατες ημέρες δεν είναι μόνο ένας τρόπος να έρθει με τα σύννεφα, αλλά υπάρχει και η προφητεία που θα έρθει κρυφά, όπως: «Και σεις λοιπόν γίνεσθε έτοιμοι· διότι καθ' ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου» (Κατά Λουκάν 12:40). «Διότι ως η αστραπή η αστράπτουσα εκ της υπ' ουρανόν λάμπει εις την υπ' ουρανόν, ούτω θέλει είσθαι και ο Υιός του ανθρώπου εν τη ημέρα αυτού. Πρώτον όμως πρέπει αυτός να πάθη πολλά και να καταφρονηθή από της γενεάς ταύτης» (Κατά Λουκάν 17:24-25). Αυτές οι προφητείες αναφέρουν όλοι «ο Υιός του ανθρώπου έρχεται». Όταν πρόκειται για τον «Υιό του ανθρώπου», σημαίνει κάποιος που γεννήθηκε από άνθρωπο και με κανονική ανθρώπινη φύση. Εάν είναι πνεύμα, ένα πνευματικό ον, δεν μπορούμε να το αποκαλούμε Υιό του ανθρώπου. Ο ενσαρκωμένος Κύριος Ιησούς ονομάζεται Υιός του ανθρώπου και ο Χριστός, μόνο και μόνο επειδή ο Κύριος Ιησούς είναι το ενσαρκωμένο σώμα του Πνεύματος του Θεού, που γίνεται ένα συνηθισμένο φυσιολογικό πρόσωπο και ζει μεταξύ των ανθρώπων. Γι' αυτό, η φράση «ο Υιός του ανθρώπου έρχεται» που αναφέρει ο Κύριος Ιησούς αναφέρεται στο ότι κατά τις έσχατες ημέρες, ο Κύριος θα επιστρέψει ως ενσαρκωμένος. Ειδικά όταν πρόκειται «πρώτον όμως πρέπει αυτός να πάθη πολλά και να καταφρονηθή από της γενεάς ταύτης», αυτό αποδεικνύει περαιτέρω ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα επιστρέψει ενσαρκωμένος. Εάν ο Κύριος Ιησούς Χριστός θα εμφανιζόταν στους ανθρώπους μέσα σε ένα πνευματικό σώμα, τότε όλοι θα υποκλίνονταν και θα λατρεύονταν και κανείς δεν θα τολμούσε να αντισταθεί στον Κύριο, οπότε θα ήταν αδύνατο να μιλήσουμε για «πάθη πολλά», πόσο μάλλον για «καταφρονηθή από της γενεάς ταύτης». Μόνο όταν ο Κύριος έρχεται μυστικά και γίνεται ο Υιός του ανθρώπου, ο άνθρωπος δεν Τον γνωρίζει ακόμα κι αν Τον βλέπει και κανείς δεν ξέρει ότι είναι ο Θεός. Όταν εργάζεται, επειδή κανείς δεν ξέρει τον ενσαρκωμένο Θεό, θα αντισταθεί στον Κύριο και θα απορρίπτει τον Κύριο.

Την ίδια στιγμή, η ενσάρκωση του Θεού μπορεί να αποκαλύψει όλα τα είδη των ανθρώπων. Ο Παντοδύναμος Θεός λέει: «Ο Χριστός είναι ο Υιός του ανθρώπου —ο Υιός του ανθρώπου που κατέχει κανονική ανθρώπινη φύση— γι’ αυτό ο άνθρωπος ούτε Τον τιμά ούτε Τον σέβεται. O Θεός ζει στη σάρκα, γι’ αυτό η παρακοή του ανθρώπου έρχεται στο φως λεπτομερώς και έντονα. Λέω, λοιπόν, ότι η έλευση του Χριστού έχει φέρει στο φως όλη την παρακοή της ανθρωπότητας και έχει φανερώσει εντελώς τη φύση του ανθρώπινου γένους. Αυτό ονομάζεται “δελεάζοντας μια τίγρη να κατεβεί απ’ το βουνό” και “δελεάζοντας έναν λύκο να βγει έξω από τη σπηλιά”».

Τις έσχατες ημέρες, ο Κύριος Ιησούς ενσαρκώνεται για να σώσει τους ανθρώπους και για άλλη μια φορά αποκαλύπτει όλους. Για εκείνους που μπορούν να δεχτούν την ενσάρκωση του Θεού και το έργο των εσχάτων ημέρων, είναι μεγάλη σωτηρία, και ο Θεός θα τους κάνει νικητές. Ωστόσο, για όσους είναι αλαζονικοί και μισούν την αλήθεια, επειδή ο ενσαρκωμένος Θεός είναι φυσιολογικός στην εμφάνιση, Τον κρίνουν, καταδικάζουν και αντιστέκονται κατά βούληση, έτσι αποκαλύπτονται και εξαλείφονται. Επομένως, το έργο του ενσαρκωμένου Θεού ταξινομεί τους ανθρώπους από τις κατηγορίες τους. Εάν έρθει το πνεύμα του Θεού, οι άνθρωποι δεν θα τολμούν να αντισταθούν στον Θεό, ούτε θα βγαίνει στο φως η φύση τους. Με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι εύκολο να χωριστούν τα κατσίκια και τα πρόβατα, οι καλοί υπηρέτες από τους κακούς υπηρέτες. Όταν το μυστικό έργο του Θεού για να σώσει τους ανθρώπους τελειώσει, και αφού οδηγήσει στην τελείωση μια ομάδα νικητών πριν από τις μεγάλες καταστροφές. Τότε, ο Θεός θα προκαλέσει τις μεγάλες καταστροφές για να επιβραβεύσει το καλό και να τιμωρήσει το κακό. Αφού εκείνοι που αντιστέκονται στον Θεό θα καταστραφούν από τις καταστροφές, ο Θεός θα εμφανιστεί στους ανθρώπους εμάνω στα σύννεφα.

Επομένως, αν περιμένουμε μόνο τον Κύριο Ιησού Χριστό να έρθει εμάνω στα σύννεφα, θα πέσουμε εύκολα στην καταστροφή και θα χάσουμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε τον Κύριο!

Μάθετε περισσότερα: Δευτέρα Παρουσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλήθεια για εμάς;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού» (Ιωάν. 14:6). ...