5/09/2020

Εάν κανείς δεν το γνώριζε όταν έφτασε ο Κύριος, γιατί κάποιος θα καλούσε «ο γαμπρός έρχεται»;

Ο Κύριος Ιησούς χτυπά πόρτα

Εάν κανείς δεν το γνώριζε όταν έφτασε ο Κύριος, γιατί κάποιος θα καλούσε «ο γαμπρός έρχεται»;


Τώρα υπάρχουν άνθρωποι σε πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες μαρτυρούν ότι ο Κύριος Ιησούς επέστρεψε, και πολλοί πιστοί έχουν έρθει σε αυτούς τους ιστότοπους για να ερευνήσουν και να αναζητήσουν. Αλλά μερικοί πιστεύουν ότι οι γραφές λένε: «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει», οπότε πώς ξέρουν εκείνοι ότι ο Κύριος έχει επιστρέψει; Έτσι διστάζουν και αναρωτιούνται αν πρέπει να ερευνήσουν την αληθινή οδό. Λοιπόν, πώς πρέπει να καταλάβουμε τι είπε ο Κύριος; Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Από δε της συκής μάθετε την παραβολήν· Όταν ο κλάδος αυτής γείνη ήδη απαλός και εκβλαστάνη τα φύλλα, γνωρίζετε ότι πλησιάζει το θέρος· ούτω και σεις, όταν ίδητε πάντα ταύτα, εξεύρετε ότι πλησίον είναι επί τας θύρας. Αληθώς σας λέγω, δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα. Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει. Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει, ουδέ οι άγγελοι των ουρανών, ειμή ο Πατήρ μου μόνος» (Ματθ. 24:32-36). Αυτά τα εδάφια μιλούν για τους οιωνούς πριν έρθει ο Κύριος. Ο «Υιός του ανθρώπου» εδώ αναφέρεται στην ενσάρκωση του Θεού. «Εξεύρετε ότι πλησίον είναι επί τας θύρας» «Περί δε της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς γινώσκει», δηλαδή, μας λέει ότι ο Κύριος θα επέστρεφαν ενσαρκωμένος κατά τις έσχατες ημέρες, αλλά κανείς δεν θα ήξερε την ημέρα ή τη στιγμή της γέννησης του ενσαρκωμένου Θεού, ούτε ο αγγελιοφόρος στον ουρανό ούτε ο ίδιος ο Υιός του ανθρώπου, μόνο ο Πατέρας στον ουρανό. Αλλά δεν λέει ότι κανείς δεν γνωρίζει από τότε που ήρθε ο Κύριος.


Ο Θεός λέει: «Στην αρχή, όταν ο Ιησούς έπρεπε να επιτελεί επίσημα τη διακονία Του, όπως και οι μαθητές που Τον ακολουθούσαν, μερικές φορές συμμετείχε και σε συναθροίσεις και έψαλλε ύμνους, εξυμνούσε και διάβαζε την Παλαιά Διαθήκη στον ναό. Αφού βαφτίστηκε και ανυψώθηκε, το Πνεύμα κατήλθε επισήμως επάνω Του και άρχισε να εργάζεται, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά Του και το ποιμαντικό έργο που έπρεπε να αναλάβει. Πριν από αυτό, κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά Του και εκτός από τη Μαρία, ούτε καν ο Ιωάννης. Ο Ιησούς ήταν 29 ετών όταν βαφτίστηκε. Αφού ολοκληρώθηκε η βάπτισή Του, άνοιξαν οι ουρανοί και μια φωνή είπε: «Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην». Μόλις ο Ιησούς βαπτίστηκε, άρχισε να γίνεται μάρτυρας του Αγίου Πνεύματος κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πριν βαπτιστεί στην ηλικία των 29 ετών, είχε ζήσει τη ζωή ενός συνηθισμένου ανθρώπου: έτρωγε όταν έπρεπε να φάει, κοιμόταν και ντυνόταν φυσιολογικά και δεν διέφερε σε τίποτα από τους άλλους ανθρώπους. Φυσικά, έτσι το αντιλαμβάνονταν απλώς τα ανθρώπινα μάτια. […] Μετά τη βάπτισή Του, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αλλαγές στον Ιησού. Ήταν ακόμα στην αρχική Του σάρκα. Απλώς ξεκίνησε το έργο Του και αποκάλυψε την ταυτότητά Του ενώ κατείχε μεγάλη εξουσία και δύναμη. Από αυτή την άποψη ήταν διαφορετικός από πριν. Η ταυτότητά Του ήταν διαφορετική, δηλαδή υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στην κατάστασή Του. Αυτή ήταν η μαρτυρία του Αγίου Πνεύματος και όχι έργο ανθρώπου. Στην αρχή, οι άνθρωποι δεν γνώριζαν, ενώ έμαθαν κάποια πράγματα μόλις το Άγιο Πνεύμα έγινε μάρτυρας του Ιησού κατ’ αυτόν τον τρόπο. Εάν ο Ιησούς είχε κάνει σπουδαίο έργο πριν γίνει μάρτυράς Του το Άγιο Πνεύμα, αλλά χωρίς τη μαρτυρία του ίδιου του Θεού, τότε ανεξάρτητα από το πόσο σπουδαίο θα ήταν το έργο Του, οι άνθρωποι δεν θα γνώριζαν ποτέ την ταυτότητά Του, διότι το ανθρώπινο μάτι θα αδυνατούσε να την αντιληφθεί. Χωρίς το στάδιο της μαρτυρίας του Αγίου Πνεύματος, κανείς δεν θα μπορούσε να Τον αναγνωρίσει ως ενσάρκωση του Θεού» (Περί ονομασιών και ταυτότητας).

Αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή στιγμή της επιστροφής του Κυρίου Ιησού κατά τις έσχατες ημέρες, όταν ο Κύριος αρχίζει να εργάζεται, μερικοί άνθρωποι θα ξέρουν. Εάν κανείς δεν ξέρει πότε έρχεται ο Κύριος, πώς μπορούμε να Τον ακολουθήσουμε και να Τον πιστέψουμε; Επιπλέον, πώς επιτελεί ο Κύριος το έργο Του να σώζει ανθρώπους; Κατά Ματθαίον 25:6 λέει: «Εν τω μέσω δε της νυκτός έγεινε κραυγή· Ιδού, ο νυμφίος έρχεται, εξέλθετε εις απάντησιν αυτού». Τώρα η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού μαρτυρεί ότι ο Κύριος επέστρεψε, πρέπει να είμαστε σοφές παρθένες να αναζητήσουμε και να ερευνήσουμε γρήγορα. Αφού μάθουμε να ακούμε τη φωνή του Θεού, μπορούμε να καλωσορίσουμε τον Κύριο!

Μάθετε περισσότερα: Ευαγγέλιο

Επιστροφή στην αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλήθεια για εμάς;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού» (Ιωάν. 14:6). ...