3/06/2020

Οι καταστροφές συμβαίνουν συχνά σε όλο τον κόσμο. Τι προειδοποιήσεις μας δίνει αυτό;


Οι καταστροφές συμβαίνουν συχνά σε όλο τον κόσμο. Τι προειδοποιήσεις μας δίνει αυτό;

Τα πρόσφατα χρόνια, οι καταστροφές σε όλον τον κόσμο έχουν χειροτερέψει πολύ, λοιμοί, σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές και βίαιοι πολέμοι κλπ συμβαίνουν συχνά, και το εύρος τους έχει γίνει ευρύτερο, Ιδιαίτερα πρόσφατα: δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, έκρηξη ηφαιστείουl στις Φιλιππίνες, νέος κοροναϊός της Γουχάν στην Κίνα, μεγάλη πλημμύρα στη Βραζιλία και ούτω καθεξής. Όλοι έχουν προσελκύσει την προσοχή πολλών ανθρώπων. Αντιμέτωποι με την καταστροφή, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται πανικό και αβοήθητοι. Αυτό μας οδηγεί να ρωτήσουμε: Ποια είναι η βασική αιτία των συχνών καταστροφών; Μερικοί άνθρωποι μπορούν να πουν ότι πρόκειται για φυσική καταστροφή και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν. Αυτό συμβαίνει πραγματικά; Ας δούμε τι λέει ο λόγος του Θεού.

Ο Παντοδύναμος Θεός λέει: «Οι έσχατες ημέρες έχουν καταφτάσει και οι χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε αναταραχή. Υπάρχει πολιτική αποδιοργάνωση, εμφανίζονται παντού λιμοί, επιδημίες, πλημμύρες και ξηρασίες. Υπάρχει καταστροφή στον κόσμο του ανθρώπου· και τα ουράνια έχουν αποστείλει συμφορές. Αυτά είναι σημεία των εσχάτων ημερών». «Όλες οι συμφορές θα πέσουν η μία μετά την άλλη, όλα τα έθνη και όλοι οι τόποι θα βιώσουν συμφορές — λοιμοί, λιμοί, πλημμύρες, ξηρασίες και σεισμοί συμβαίνουν παντού. Αυτές οι συμφορές δεν συμβαίνουν απλώς σε ένα ή δύο μέρη, ούτε θα τελειώσουν μέσα σε μία ή δύο ημέρες, αντιθέτως θα επεκταθούν σε όλο και μεγαλύτερες περιοχές και θα γίνουν όλο και πιο σφοδρές. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, κάθε είδους λοιμοί από έντομα θα συμβαίνουν αλλεπάλληλα και το φαινόμενο του κανιβαλισμού θα εμφανιστεί παντού. Αυτή είναι η κρίση Μου για όλα τα έθνη και τους λαούς».

Ο λόγος του Θεού μας λέει ξεκάθαρα ότι αυτές οι φαινομενικά φυσιολογικές φυσικές καταστροφές είναι τα σημάδια των εσχάτων ημερών και είναι οι προειδοποιήσεις του Θεού στους ανθρώπους τις έσχατες ημέρες.

Υπενθυμίζοντας ότι οι άνθρωποι στην εποχή του Νώε δεν άκουγαν τον Θεό, εγκατέλειψαν τον Θεό και έκαναν πολλά κακά πράγματα στα μάτια του Θεού. Μόνο ο Νώε υπακούσε τα λόγια του Θεού να χτίσει την κιβωτό και κήρυξε την καταστροφή του κόσμου από τον κατακλυσμό για περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά οι άνθρωποι εκείνη την εποχή ήταν απασχολημένοι με το φαγητό, το ποτό, το γάμο και την απόλαυση της χαράς της αμαρτίας. Ως αποτέλεσμα της μεγάλης πλημμύρας, μόνο ο Νώε και τα επτά μέλη της οικογενείας του επέζησαν της καταστροφής. Σήμερα, τα ανθρώπινα όντα δίνουν προσοχή επίσης στην κατανάλωση, το πόσιμο και το παιχνίδι, είναι αλλοιωμένα και διεφθαρμένα σε βαθμό, λατρεύουν το κακό και μισούν την αλήθεια, ζουν στην αμαρτία και δεν μετανοούν, είναι πιο διεφθαρμένα και κακότερα από αυτά της εποχής του Νώε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι καταστροφές συμβαίνουν συχνά. Όταν η αντίσταση και οι αμαρτωλές συμπεριφορές της ανθρωπότητας προσβάλλουν τη δικαιοσύνη του Θεού, ο σκληρός θυμός του Θεού θα συνεχίσει να στέλνεται στους ανθρώπους. Όμως, ο Θεός θα σώσει τον καθένα όσο το δυνατόν περισσότερο πριν καταστρέψει αυτόν τον κακό κόσμο. Επομένως, η εμφάνιση διαφόρων καταστροφών είναι ακριβώς αυτό που ο Θεός κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να αναζητούν· ελπίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να μετανοήσουν στον Θεό, να παραμείνουν μακριά από το κακό και τελικά να προστατευθούν από τον Θεό. Αυτό περιέχει τις καλές προθέσεις του Θεού να σώσει τους ανθρώπους.

Όπως λέει ο Θεός: «Ο Θεός απεχθανόταν τον άνθρωπο επειδή ο άνθρωπος ήταν εχθρικός απέναντί Του, αλλά μέσα στην καρδιά Του, η φροντίδα, η ανησυχία και το έλεός Του για την ανθρωπότητα παρέμειναν αμετάβλητα. Ακόμη και όταν κατέστρεψε την ανθρωπότητα, η καρδιά Του παρέμεινε απαράλλακτη. Όταν η ανθρωπότητα γέμισε διαφθορά και ανυπακοή προς τον Θεό μέχρι ενός σημείου, ο Θεός υποχρεώθηκε, λόγω της διάθεσης και της ουσίας Του και σύμφωνα με τις αρχές Του, να καταστρέψει τη συγκεκριμένη ανθρωπότητα. Λόγω, όμως της ουσίας Του, ο Θεός σπλαχνιζόταν ακόμα την ανθρωπότητα και, μάλιστα, ήθελε να χρησιμοποιήσει και διάφορους τρόπους για να τη λυτρώσει, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να ζει. Αντ’ αυτού, ο άνθρωπος εναντιώθηκε στον Θεό, συνέχισε να μην Τον υπακούει, αρνούμενος να δεχθεί τη σωτηρία του Θεού, αρνήθηκε, δηλαδή, να δεχθεί τις καλές Του προθέσεις. Ανεξάρτητα από το ότι ο Θεός τον κάλεσε, του υπενθύμισε, τον συνέδραμε, τον βοήθησε ή τον ανέχθηκε, ο άνθρωπος ούτε το κατάλαβε, ούτε το εκτίμησε, ούτε καν έδωσε σημασία. Μέσα στην οδύνη Του, ο Θεός δε λησμόνησε να δώσει στον άνθρωπο τη μέγιστη ανεκτικότητά Του, περιμένοντας τον άνθρωπο να ανακάμψει. Έχοντας φτάσει στα όριά Του, έπραξε αυτό που έπρεπε, χωρίς κανένα δισταγμό. Με άλλα λόγια, υπήρξε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδος και διαδικασία από τη στιγμή που ο Θεός σχεδίασε να καταστρέψει το ανθρώπινο γένος, ως την επίσημη έναρξη του έργου Του για την καταστροφή της ανθρωπότητας. Η εν λόγω διαδικασία υπήρχε με τον σκοπό να ενεργοποιήσει τον άνθρωπο ώστε να ανακάμψει, και ήταν η τελευταία ευκαιρία που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο» (Το έργο του Θεού, η διάθεση του Θεού και ο ίδιος ο Θεός Α').

Τώρα είναι η τελευταία περίοδος των εσχάτων ημερών, ο Θεός έχει έρθει ήδη στον κόσμο για να επιτελέσει το έργο της κρίσης και του εξαγνισμού των ανθρώπων. Ο Θεός θέλει να σώσει όλους όσους μπορούν να δεχθούν το έργο του Θεού τις έσχατες ημέρες, να μετανοήσουν στον Θεό και να μπορούν να σέβονται τον Θεό και να αποφεύγουν το κακό. Ακριβώς όπως έκανε ο Θεός για να σώσει την ανθρωπότητα κατά την εποχή του Νώε, πριν πέθανε η πλημμύρα. Αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία που ο Θεός έδωσε στην ανθρωπότητα για να σωθεί.

Μάθετε περισσότερα: Ευαγγέλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλήθεια για εμάς;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού» (Ιωάν. 14:6). ...