7/04/2020

Μπορούμε πραγματικά να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών εάν δεχτούμε μόνο τη σωτηρία του Κυρίου Ιησού;

Μπορούμε πραγματικά να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών εάν δεχτούμε μόνο τη σωτηρία του Κυρίου Ιησού;

Μπορούμε πραγματικά να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών εάν δεχτούμε μόνο τη σωτηρία του Κυρίου Ιησού;


Τώρα, είναι η τελευταία περίοδος των εσχάτων ημερών. Πολλοί άνθρωποι μαρτυρούν στο Διαδίκτυο ότι ο Κύριος Ιησούς έχει επιστρέψει και κάνει ένα στάδιο νέου έργου. Μόνο αποδεχόμενοι το έργο των εσχάτων ημερών που κάνει ο Θεός μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία να σωθούμε και να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών. Μερικοί άνθρωποι μπερδεύονται από αυτό και πιστεύουν ότι ο Κύριος Ιησούς έχει ολοκληρώσει το έργο της λύτρωσης της ανθρωπότητας, μα γιατί πρέπει να κάνει ένα στάδιο του νέου έργου; Γιατί μπορεί κανείς να έχει την ευκαιρία να σωθεί μόνο εάν δεχτεί το έργο του Θεού τις έσχατες ημέρες;

Ο Παντοδύναμος Θεός λέει: «Προτού λυτρωθεί ο άνθρωπος, πολλά από τα δηλητήρια του Σατανά είχαν ήδη φυτευτεί μέσα του. Μετά από χιλιάδες έτη διαφθοράς του Σατανά, ο άνθρωπος διαθέτει ήδη μέσα του φύση που αντιστέκεται στον Θεό. Επομένως, όταν ο άνθρωπος λυτρωθεί, πρόκειται μόνο για λύτρωση, όπου ο άνθρωπος αγοράζεται με υψηλό τίμημα, αλλά η δηλητηριώδης φύση μέσα του δεν έχει εξαλειφθεί. Ο άνθρωπος που είναι τόσο μιαρός πρέπει να υποβληθεί σε αλλαγή πριν αξιωθεί να υπηρετήσει τον Θεό. […] Αν και ο άνθρωπος έχει λυτρωθεί και συγχωρεθεί για τις αμαρτίες του, θεωρείται απλώς ότι ο Θεός δεν ενθυμείται τις παραβάσεις του ανθρώπου και δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ανάλογα με τις παραβάσεις του. Ωστόσο, όταν ο άνθρωπος ζει στη σάρκα και δεν έχει απελευθερωθεί από την αμαρτία, μπορεί μόνο να συνεχίσει να αμαρτάνει, συνεχίζοντας να αποκαλύπτει τη διεφθαρμένη σατανική διάθεση. Αυτή είναι η ζωή που διάγει ο άνθρωπος, ένας ατελείωτος κύκλος αμαρτίας και συγχώρεσης. Η πλειοψηφία των ανθρώπων αμαρτάνει την ημέρα μόνο για να ομολογήσει τις αμαρτίες το βράδυ. Έτσι, ακόμα κι αν η προσφορά περί αμαρτίας ήταν αενάως αποτελεσματική για τον άνθρωπο, δεν θα μπορούσε να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία. Μόνο το ήμισυ του έργου της σωτηρίας έχει ολοκληρωθεί, γιατί ο άνθρωπος εξακολουθεί να έχει διεφθαρμένη διάθεση» (Το μυστήριο της ενσάρκωσης (4)).

«Παρόλο που ο Ιησούς έκανε μεγάλο έργο ανάμεσα στους ανθρώπους, ολοκλήρωσε μόνο τη λύτρωση όλης της ανθρωπότητας και έγινε η προσφορά περί αμαρτίας του ανθρώπου, και δεν απάλλαξε τον άνθρωπο από όλη τη διεφθαρμένη διάθεσή του. Για να σωθεί ολοκληρωτικά ο άνθρωπος από την επιρροή του Σατανά, δεν αρκούσε μόνο να σηκώσει ο Ιησούς στους ώμους Του τις αμαρτίες του ανθρώπου ως η προσφορά περί αμαρτίας, αλλά έπρεπε, επίσης, ο Θεός να επιτελέσει ακόμα μεγαλύτερο έργο για να απαλλάξει πλήρως τον άνθρωπο από τη διάθεσή του, η οποία έχει διαφθαρεί από τον Σατανά. Συνεπώς, αφότου ο άνθρωπος συγχωρέθηκε για τις αμαρτίες του, ο Θεός επέστρεψε ενσαρκωμένος για να οδηγήσει τον άνθρωπο στη νέα εποχή και ξεκίνησε το έργο του παιδέματος και της κρίσης. Αυτό το έργο ανέβασε τον άνθρωπο σε ένα υψηλότερο βασίλειο. Όλοι όσοι υποτάσσονται στο κράτος Του θα απολαμβάνουν ανώτερη αλήθεια και θα λαμβάνουν μεγαλύτερες ευλογίες. Θα ζούνε πραγματικά στο φως και θα κερδίσουν την αλήθεια, την οδό και τη ζωή» (από τον Πρόλογο του βιβλίου «Ο Λόγος Ενσαρκώνεται»).

Από τον λόγο του Παντοδύναμου Θεού, γνωρίζουμε ότι ο Κύριος Ιησούς μας λυτρώθηκε από τις αμαρτίες μας. Όταν δεχόμαστε το λυτρωτικό έργο του Κυρίου Ιησού, ο Κύριος δεν θα θυμάται πλέον τις αμαρτίες μας. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλές διεφθαρμένες διάθεσεις μέσα μας που δεν έχουν επιλυθεί, μπορούμε ακόμα να αποκαλύψουμε διεφθαρμένες διάθεσεις όπως αλαζονεία, δολιότητα και εγωισμό. Για παράδειγμα, θέλουμε πάντα να έχουμε τον τελευταίο λόγο στα πάντα και προκειμένου να προστατεύσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα, ψεύδουμε και εξαπατάμε τouς άλλους, ακόμη και μπορούμε να παρεξηγήσουμε και να κατηγορήσουμε τον Θεό όταν πρόκειται για ορισμένες καταστροφές... Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν έχουμε ξεφύγει εντελώς από τα δεσμά της αμαρτίας. Επομένως, τις έσχατες ημέρες, ο Κύριος Ιησούς επιστρέφει για να κρίνει και να καθαρίσει τη σατανική διάθεσή μας εκφράζοντας την αλήθεια, έτσι ώστε μπορούν να καθαριστούν οι αμαρτίες μας και μπορούμε να υπακούσουμε και να λατρεύουμε τον Θεό. Μόνο με την αποδοχή του νέου έργου του Θεού τις έσχατες ημέρες και με την βίωση της κρίσης και του εξαγνισμού των λόγων του Θεού μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε τη σωτηρία και να εισέλθουμε στη βασιλεία των ουρανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αλήθεια για εμάς;

Ο Κύριος Ιησούς είπε: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού» (Ιωάν. 14:6). ...